Despre FAN Courier

FAN Courier este liderul serviciilor de curierat rapid din Romania, dar acesta nu este un motiv sa nu ne dezvoltam in continuare pentru a livra oriunde, cu placere, spre toate colturile lumii. Secretul nostru sta in oameni. In clientii care ne provoaca din ce in ce mai mult prin fiecare livrare efectuata. Si in cea mai iubita echipa de curieri care, zi de zi, munceste sa ajunga oriunde, cu placere. Multumim clientilor nostri pentru leadership.

Istorie

Istoria FAN Courier a inceput in 1998, cand trei antreprenori romani, Felix Patrascanu, Adrian Mihai si Neculai Mihai visau sa faca din firma abia infiintata cel mai mare furnizor de servicii de curierat din Romania. Planul a devenit realitate in 2006 si de atunci FAN Courier este “Oriunde, cu placere” de pe locul I. O strategie de crestere echilibrata si realista, respectarea cu strictete a obiectivelor, multa pasiune dar si investitii consistente an de an au contribuit in egala masura la ceea ce reprezinta astazi FAN Courier: o companie solida, stimata si recunoscuta drept cel mai important furnizor de servicii de curierat din Romania. “FAN Courier a ajuns leader datorita clientilor sai!” este o afirmatie des rostita de noi cei din FAN Courier, dar mai ales o stare de fapt. O stare de fapt care se sprijina pe realizari concrete si pe cifre. Iata cum ne-a motivat de-a lungul timpului obligatia pe care ne-o asumam zi de zi fata de clientii nostri.

2006: O echipa de 1200 de oameni si o flota de 900 de autovehicule au realizat o cifra de afaceri de 75 927 792 de RON. FAN Courier devine leader de piata.

2007: Investitii totale de 5-7 milioane de Euro au consolidat leadership-ul castigat in 2006. O echipa mult mai numeroasa de 1800 de oameni la nivel national, avand la dispozitie o flota de 1300 de autovehicule au realizat o cifra de afaceri de 104 049 927 de RON. FAN Courier isi pastreaza pozitia de lider pe piata de curierat intern.

2008: 9 milioane de Euro au fost investite in consolidarea si dezvoltarea companiei. 2000 de oameni si 1500 de autovehicule au reusit sa ajunga la o cifra de afaceri de 153 725 272 de RON. FAN Courier este in continuare leader de piata.

2009: Un an marcat de grele incercari pentru intreaga economie, primul an in care in Romania, criza financiara se resimte la toate nivelurile. FAN Courier ia decizia de a-si mentine neschimbata echipa si flota la aceleasi dimensiuni (2300 de oameni si peste 1500 de autovehicule), insa mareste investitiile. 11 milioane de Euro merg catre traininguri de perfectionare, activitati de mentenanta pentru flota si mai ales catre noul sediu si banda de sortare a coletelor. Intr-un an in care multe companii romanesti pica testul crizei, FAN Courier inregistreaza afaceri cu 10% mai mari: 166 212 080 de RON si mareste cu 130% numarul localitatilor acoperite fara a taxa km suplimentari. Prima pozitie intre companiile de curierat de pe piata este ocupata in continuare de FAN Courier.

2010: FAN Courier accelereaza ritmul investitiilor si se concentreaza pe inovatie. Sunt programate investitii al caror scop este cresterea vitezei de livrare a coletelor deci a gradului de satisfactie al clientilor. FAN Courier incepe investitiile la prima banda de sortare colete de care dispune un serviciu de curierat din Romania si intra in faza finala a pregatirilor pentru relocare intr-un nou sediu. Importanta acordata calitatii serviciilor oferite clientilor a dat rezultate imediat, astfel ca la final de an, FAN Courier a anuntat o cifra de afaceri de 190,1 milioane RON, in crestere cu 14 procente.

2011: Este anul in care FAN Courier finalizeaza investitiile atat pentru prima banda de sortare colete din Romania, cat si pentru prima banda de sortare plicuri. Compania continua sa-si extinda reteaua si ajunge la un numar de 14.000 de clienti, dintre care aproximativ 90% sunt persoane juridice. Desi a fost un an dificil pentru intreaga economie, FAN Courier si-a mentinut ritmul de crestere a business-ului.

2012: FAN Courier mizeaza pe inovatii si pe servicii specializate. Incepand cu luna aprilie, clientii pot accesa aplicatia FAN Courier disponibila pe Android si App Store, aplicatie care permite verificarea statusului curent al unei livrari dupa AWB, primirea de notificari push atunci cand expeditia al carei expeditor esti s-a livrat, dar si estimarea de cost pentru o expeditie si plasarea de comenzi. Cele aproximativ 15,5 milioane de expeditii lunare cu ajutorul a 1550 de autovehicule au dus la o cifra de afaceri de 54,7 milioane de euro.

2013: Este un an in care s-au facut investitii majore pentru dezvoltarea companiei. 1.5 milioane de euro au fost investiti pentru demararea proiectului de largire a depozitului si alte 3 milioane de euro pentru innoirea parcului auto, investitii in IT, training si sedii locale. Parcul de masini are in dotare peste 1,600 de autovehicule si se realizeaza lunar peste 17 milioane de expeditii, pe toata suprafata tarii. Pentru completarea servicului de curierat rapid, FAN Courier a lansat servicul Print&Go prin care furnizeaza companiilor din tara servicii de tiparire, envelopare si expediere a corespondentei.

Istoria FAN Courier este scrisa in fiecare zi de sutele de oameni care fac munca de curierat cu pasiune, de sutele de masini care acopera tara in lung si-n lat, de milioanele de colete pe care le transportam an de an doar pentru ca ne-ati oferit increderea dumneavoastra.